Novo na strani
 

 
Slika strani
 

Iz izleta v Maribor

 
EMCDDA
 

powered by Surfing Waves

 
Prispevajte 0.5%
 

 
Nabor besed
 

Poleg iskanja na straneh spletne strani društva Svit, si lahko ogledate tudi nabor besed iz vseh strani svit-kp.org.

 
Zemljevid strani
 

 
Pišite nam
 

Za vprašanja, nasvete ali morebitne pripombe, smo dosegljivi vsak dan 07- 14 na naslovu Ljubljanska 6, Koper, po telefonu 05-626-00-11 ali po emailu drustvo_svit@t-2.net


Slike iz Svitovega foruma

 
Facebook všečki
 

 
Koledar
 

 
Arhiv
 

Objavljeno pred leti
Obvestila starejši od pol leta

 
Kontakt
 


Naslov: Ljubljanska cesta 6, p.p. 1052,
Strokovna vodja: 064-150-070 (Petra N)
Terensko delo: 031-296-930 (Samo N.)
DZD: 064-150-014 (Maja F.)
Pisarna: 064-233-998
Email: drustvo_svit@t-2.net

 
Izlet v Mb
objavljeno: 02. 09. 2011

MARIBOR, 17. AVGUST 2011

Odzvali smo se vabilu za skupno druženje zaposlenih in uporabnikov v nizkopražnih programih, v organizaciji društva Zdrava pot iz MB. In nam, seveda, ni žal, da smo šli. V začetku so se med potniki pojavljala neka vprašanja, dileme - na poti se niso vsi počutili sproščene in so si težko izborili »svoj prostor«, vendar se je na povratku izkazalo, da je mogoče, da se tudi to zgodi, da pa je bilo lepo in smo uživali. Zanimivi so bili tudi odzivi v naslednjih dneh, ki so to potrjevali.

Čeprav smo se na pot odpravili dovolj zgodaj, bi točno prišli v Maribor le, če se ne bi ustavljali po poti. Pa smo se, velikokrat, še meni se je zdelo prevečkrat. Enkrat so manjkali cigareti, potrebno jih je bilo kupiti, drugič se je pojavil občutek, da se že dolgo vozimo in je potrebno tudi kakšnega »prižgati«, morda spiti kavo, oditi na wc. Tretjič smo se ustavili, ker smo si želeli krofov in hkrati smo počakali na znance iz goriškega konca, da se skupaj peljemo naprej. Potem so oni morali doliti gorivo in smo se ustavili ponovno, vendar smo ugotovili, da je morda najbolje, če se vozimo vsak zase. Tako smo se počasi pripeljali v Maribor, kjer nas je predstavnica že težko čakala v prostorih društva. Pa vendar smo morali počakati še »goricjane«, da so nas skupaj pospremili na piknik prostor. Tam smo pa uživali. Ker smo bili že precej pozni, smo seveda do hrane prišli takoj. Mojster, ki je pripravljal svežo hrano z žara, se je zelo izkazal. Bili smo zadovoljni, najedli smo se dovolj, mislim, da celo preveč. Tudi žejni nismo bili. Na pobudo organizatorjev, smo se (sicer težko) zbrali v dve skupini (mi s primorskega konca smo tvorili eno) in odigrali nogometno tekmo. Krajše, ožje igrišče, goli (po moje) še vedno preveliki, nekateri so bili obuti, drugi smo igrali bosi. Naši mešani ekipi je v prvem polčasu kazalo zelo slabo, smo pa v drugem polčasu »posvojili« štajerskega vratarja in na koncu odnesli zmago.

Skratka, uživali smo v druženju, prehrani, pijači, športnemu udejstvovanju, klepetu, fotografiranju, pravzaprav v vsemu, kar se nam je v Mariboru zgodilo. Glede na to, da je bilo vroče in da pot iz Kopra do Maribora le ni tako kratka, da ne govorimo, da se je potrebno tudi vrniti, smo bili pozno popoldan, ko smo se vrnili v Koper, zares utrujeni. A s prijetnimi spomini.

»ŽEDNI S²«