Slika strani
 

Kitajska je prenehala z zdravljenjem odvisnosti od interneta z elektrošoki.

 
EMCDDA
 

powered by Surfing Waves

 
Prispevajte 0.5%
 

 
Nabor besed
 

Poleg iskanja na straneh spletne strani društva Svit, si lahko ogledate tudi nabor besed iz vseh strani svit-kp.org.

 
Zemljevid strani
 

 
Pišite nam
 

Za vprašanja, nasvete ali morebitne pripombe, smo dosegljivi vsak dan 07- 14 na naslovu Ljubljanska 6, Koper, po telefonu 05-626-00-11 ali po emailu drustvo_svit@t-2.net


Slike iz Svitovega foruma

 
Facebook všečki
 

 
Koledar
 

 
Arhiv
 

Objavljeno pred leti
Obvestila starejši od pol leta

 
Kontakt
 


Naslov: Ljubljanska cesta 6, p.p. 1052,
Strokovna vodja: 064-150-070 (Petra N)
Terensko delo: 031-296-930 (Samo N.)
DZD: 064-150-014 (Maja F.)
Pisarna: 064-233-998
Email: drustvo_svit@t-2.net

Center za zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog

 

 

Spoštovani,

 

Veseli smo, da se zanimate za zdravljenje na Centru za zdravljenje odvisnih od prepovedanih drog Psihiatrične klinike Ljubljana. Sprememba, za katero ste se odločili, bo glavno vodilo terapevtskega procesa skozi katerega bomo stopali z vami.

več

lau

TERAPEVTSKA SKUPNOST LAUTARI

Smo terapevtska skupnost, ki že 14 let izvaja programe zdravljenja odvisnosti od prepovedanih drog. Naši programi so: neplačljivi, neverski, individualizirani (prilagojeni posameznikovim potrebam), usmerjeni na vsa področja življenja (delo, rekreacija, zabava, kultura, odnosi,…), časovno in vsebinsko prilagodljivi (programi imajo določeno strukturo in trajajo min. 3 leta, vendar se nenehno dopolnjujejo, spreminjajo, prilagajajo,…), namenjeni tako moškim kot ženskam (v centrih živijo mešane skupine), namenjeni svojcem (redno mesečno informiranje, skupinsko delo, obiski)

lau1

Naš tim sestavljajo strokovnjaki z različnih podrocij, in sicer:

psihologi, psihiatri, zdravniki, vzgojitelji, mojstri na raznih področjih dela – kamnoseštvo, zidarstvo, obnova starega pohištva, konjereja

Centre vodijo bivši uporabniki, ki so uspešno zaključili program zdravljenja. Poleg neprecenljive osebne izkušnje imajo tudi bogato teoretično znanje, saj se redno udeležujejo predavanj, delavnic, izobraževanj.

KJE SE NAHAJAMO?

Naša skupnost ima sedem centrov in vsi so na področju Italije, in sicer:

Carpi, Como, Firenze, Imperia, Pordenone, Roma, Sardegnia.

Sedež skupnosti je v Pozzolengu. Naš poln naslov je: COMUNITA LAUTARI Via Monte Ingrana 2, 25010 Pozzolengu, Brescia, Italia. Za področje Slovenije izvaja napotitve v naš program Društvo Svit. Njihovi strokovni delavci Vam bodo posredovali vse informacije in Vam pomagali pri urejanju vseh potrebnih zadev.

TERAPEVTSKA KOMUNA >SKUPNOST SREČANJE<


Po končanih pripravah se posameznik vključi v eno izmed Don Pierinovih komun >Skupnosti Srečanje<. Centri so v Italiji in v Sloveniji. V Sloveniji imamo sedaj že pet moških centrov oziroma komun: v Kostanjevici pri Novi Gorici, na Čadrgu nad Tolminom, Vremskem Britofu pri Divači, Sveti Trojici pri Lenartu ter Kobiljah v Prekmurju. Imamo pa tudi žensko komuno na Razborju nad Sevnico. Zavod Pelikan Karitas, preko referata za pomoč odvisnim skrbi za koordinacijo dela v teh centrih, spremlja razvoj kandidatov in se vključuje v reševanje problemov, ki se pojavljajo v skupnosti. Program terapevtske komune >Skupnost Srečanje< traja od 25-36 mesecev.

več

Predstavitev

»UP« Društvo za pomoč zasvojencem in njihovim svojcem Slovenije je nevladna, neprofitna in nestrankarska humanitarna organizacija, s statusom društva, ki deluje v javnem interesu na področju socialnega varstva na zasebnem ter sistemskem nivoju.

Društvo je bilo ustanovljeno leta 1993 zaradi osebne stiske posameznikov.

S požrtvovalnim delom, predvsem prostovoljcev, se je razvilo v močno društvo s šestimi redno zaposlenimi in 

17 programi. Danes je eno vodilnih na področju reševanja problematike zasvojenosti v Sloveniji.

več

Izobraževalno raziskovalni inštitut Ljubljana je izdal jubilejno, deseto izdajo publikacije »Kam in kako po pomoč v duševni stiski«, ki jo je je podprlo tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Tokratna izdaja knjižice je namenjena tako strokovnim delavcem kot laični javnosti, posvečena pa je predvsem otrokom, mladostnikom oziroma njihovim staršem, ki se sprašujejo ali se z otrokom oziroma mladostnikom dogaja kaj resnejšega - v smislu duševne bolezni, kadar gre za simptome strahu, tesnobe in podobno. Določeni simptomi so vezani na posamično razvojno obdobje otroka in jih je možno omiliti s pomočjo različnih tehnik, ki učinkovito pomagajo pri spreminjanju prepričanj in pridobljenih vzorcev, še zlasti tistih, ki negativno vplivajo na zdravo rast in razvoj otroka oziroma mladostnika.

Na strani 50 je poglavje o zlorabi in odvisnosti od psihoaktivnih snovi.  


Program za samopomoč, terapijo in socialno rehabilitacijo oseb z različnimi oblikami zasvojenosti

Društvo Projekt Človek je program za samopomoč, terapijo in socialno rehabilitacijo oseb z različnimi oblikami zasvojenosti.

Program »Projekt Človek« je namenjen tistim, ki se odločijo prekiniti z vsemi psihoaktivnimi substancami in zmorejo doseči začetno abstinenco, potrebujejo pa pomoč pri vzdrževanju abstinence in spremembi načina življenja. Namen programa »Projekt Človek« je v preprečevanju in zniževanju socialnih stisk povezanih z uživanjem drog.

left slice

več